.


g
    

Home

Nieuws

Onze Honden

Pups

contact


  


Nieuws

April 2022

Igor en Fillette hebben meegedaan aan de VJP. Een proef waarbij een jonge staande jachthond moet laten zien dat hij levend wild kan en wil zoeken, dat hij kan voorstaan en ook moet hij laten zien dat hij een vers spoor van haas of vos kan en wil volgen. Fillette toonde dat deze onderdelen beheerst en met 4 tienen gingen we tevreden naar huis.
Eerder had broer Igor in België ook een VJP gehaald. We kunnen dus tevreden zijn over de werkkwaliteiten van de Van Dorka's Plekjes.
vj
Een bericht van Bazoe die in België woont en heel veel op pad is met zijn  sportieve baas die hem beschrijft als: "nen superhond, correct lopen aan de lijn gaat in stijgende lijn, slim, leergierig, curieus, enthousiast een allemansvriend en sociaal met andere honden van alle rassen en afmetingen".
baz

November 2021
Aanlegproef herfst 2021 op het prachtige landgoed Sandenburg te Langbroek.
Maar liefst 18 jonge honden deden mee aan de aanlegproef waarvan 5 honden uit  het nest van
Van Dorka's Plek van Desta "Koetja"van het Zonnebeekbos en Dieuwert van Dorka'Plek.
De Van Dorka's Plekjes bleken over een prima natuurlijke aanleg voor de jacht te beschikken hetgeen werd bevestigd toen de puntentelling rond was.
De eerste 5 plaatsen werden bezet door de Van Dorka's Plekjes met UITMUNTEND als beoordeling.
3 maal 
In het midden de nummer 1 Elies "Puck"
Links Eira "Fillette" op de 2e  plek
en rechts Erik "Baras" 3e plek.
                                          
                                  Elies "Puck"  eli
ei Eira "Fillette"
                                              Erik "Baras "eri
eb Eben "Igor"
                                  Esmé "Bella"esm

Juli 2021
Esmé "Bella" van Dorka's Plek een heerlijke gezinshond die mee gaat op vakantie.
bella
Juni 2021
Elies "Puck" van Dorka's Plek staat voor op patrijzen. Ze maakt echt de verwachtingen die ik van haar had en de resultaten die naar voren kwamen uit de puppy test meer dan waar. De training en begeleiding die ze krijgt bij haar ontwikkeling is  uiteraard ook van heel groot belang. Compliment voor de baas van Puck

.voorApril 2021.
Elies "Puck" Op de foto  mooi wit maar ze houdt erg van water en is dan ook vaak een vrijwel zwarte blubberhond volgens haar baasjes.
el

Edin heeft zo nu en dan bananen in haar oren. (welke GM er niet?) Ze vindt alles wat beweegt leuk en iedereen in de omgeving is gek op haar.
ed
Edgar groeit op in België bij  een gezin met nog jonge kinderen die  worden betrokken bij de opvoeding en de training.
Heel vaak dikke pret.
De trainer is onder de indruk van zijn volhardend karakter en trainingsmogelijkheden.
ed
Egbert "Bazoe" woont ook in België. Heeft een heel sportieve baas dus lange wandelingen liggen in het verschiet. Hij volgt ook samen met de baas gehoorzaamheidstraining en dat verloopt naar wens.
eg
Elin "Lakshmi" Woont in Amsterdam.
Een heel erg lieve hond, met een hoog energie nivo zoals haar baas haar omschrijft.
Zo heerlijk bij de voeten van de baas. Maar let op die laat echt niet met zijn voeten spelen.
la

Eira "Fillette" Kan maar moeilijk stilzitten voor een foto.
fi 
 

De broertjes Erik (Baras)  en Eben (Igor) samen op training.
tr

28 Januari.
Ook Lakshmi is vandaag als laatste hondje opgehaald. Een drukke, rare, spannende maar vooral leuke tijd hebben we met de pupjes gehad. Natuurlijk zal ik de vrolijkheid van de bende van 9 missen maar de komende tijd zal Fillette veel aandacht vragen en ook Vrommes en Koetja zullen ons zeker bezig houden.
Ik heb er alle vertrouwen in dat de pupjes heel goed terecht zijn gekomen.
Ik wil in de eerste plaats Samuel en Joke bedanken omdat zij Dieuwert beschikbaar stelden om vader van de pups te worden. Dan dank ik alle nieuwe bazen voor het vertrouwen dat ze in ons stelden.
In de zomer hoop ik een familiedag te kunnen organiseren voor alle pups met de mensen waar ze nu wonen.

27 Januari.
Lakshmi en Filette genieten nog erg van elkaar. Lekker tegen elkaar liggen slapen en samen staan blaffen als ze uit de ren willen. Dat blaffen kent twee manieren; hoog en pieperig betekend dat ze moeten poepen dus dan moet ik snel zijn en ze naar buiten laten, een lagere blaf afgewisseld met keffen en een enkele grom betekend dat ze gewoon willen ravotten  buiten de ren. Vandaag lekker aan de lijn uitgelaten om hun behoefte te doen en dat ging prima.
Natuurlijk gaan de jachttraining ook beginnen voor Fillette en Lakhsmi vindt de kaauw ook geweldig. Ze wilde hem graag houden maar uiteindelijk kwam ze hem toch mooi naar mij brengen.

baka
26 Januari.
Gisteravond positieve berichtjes van de bazen die hun nieuwe huisgenootjes al hebben opgehaald.
De roepnaam van Edgar blijft gewoon Edgar.
Fillette en Elin, die deze week verhuist naar Amsterdan vermaken zich samen nog prima. Elin haar roepnaam wordt  Lakshmi genoemd naar de Indiase godin van het licht.
Vanaf deze  leeftijd moeten de hondjes met zoveel mogelijk zaken in aanraking komen waar ze ook in hun latere leven mee in aanraking kunnen komen. Socialiseren heet dat. Een opgave in de bizarre tijd waarin we nu leven.
Vanmiddag was ik naar het Veerse meer getogen in de hoop daar ook wat andere honden tegen te komen.
Dat zat er helaas niet in. Fillette en Lakshmi hebben zich daar overigens prima vermaakt zo samen. Het water werd even geprobeerd maar was toch te koud.
Ze hadden een lijn om om te wennen aan de lijn, niet omdat ik bang was dat ze weg zouden lopen. Ze blijven steeds in de buurt van mijn voeten en als ze al eens wat verder weg gaan komen ze razendsnel naar me toe als ze zich realiseren dat ik toch wel ver uit de buurt ben. De pup moet leren op zijn baas te letten en niet andersom. Een beetje paniek bij puppelmans als hij je kwijt is kan echt geen kwaad, je kunt hem heerlijk belonen met een voertje of een stevige knuffel als hij je weer heeft gevonden.
Jarina kreeg eens in een bos de vraag of ze haar hondje kwijt was. Haar antwoord was dat dat niet het geval was maar dat de pup háár kwijt was. En inderdaad een jonge pup zal zijn baasje gaan zoeken als hij die uit het oog verliest.
grpa
prpr
 

25 Januari.
Vanochtend bezoek gehad en toen dat bezoek weg was waren er nog maar drie.
Vanmiddag weer bezoek en toen waren er nog maar twee.
De roepnaam van Edin blijft Edin. Elies, noemden wij Panda maar de nieuwe bazen gaan haar Puck noemen.
Toch wel een beetje onwerkelijk hoor telkens als ik in de ren kijk en er zoveel ruimte rond de pupjes is en in de tuin niet meer te hoeven tellen omdat ik één oogopslag zie waar ze zijn.
 322
24 Januari.
Na zovele weken genieten van de pupsels komt onvermijdelijk het moment van afscheid nemen. De club om te knuffelen, voeren en verschonen wordt steeds kleiner. Eind van de week zal alleen Eira er nog zijn en die mag dan ook blijven.
Koetja was en is een prima moeder  maar de rommel (lees poepjs en plasjes) laat ze nu echt lekker liggen voor mij om op de ruimen en vanochtend kregen er enkelen een fikse graauw toen ze toch weer probeerden  wat moedermelk te bemachtigen. Koetja is dus duidelijk  ook afscheid aan het nemen.
Een rondje rennen is goed voor pups en baas. klik hier maar om te kijken.
De meeste bazen geven de pup een eigen gekozen roepnaam.
Zo gaat Egbert Bazu heten, Esmé krijgt de mooie naam Bella en Eben wordt Igor.
Eira gaan we Fillette noemen, een verwijzing naar haar overgrootmoeder Meiske.
Erik zal als Baras door het leven gaan.

23 Januari.
Vandaag de puppy test gedaan. En ook enkele jacht gerelateerde testjes.
Voor een groot deel bevestigde de test wat ik zelf al had gedacht. Toch ook dingen die ik niet verwacht.
Pupjes doodmoe dus lekker slapen zodat Jarina die de test afnam en ik met de grote honden een fijne wandeling konden maken.
Allemaal familie van de pupsels.
Van links naar rechts Oom Baake, Opa Tobor, Moeder Koetja en Oma Vrommes. fa

 

22 Januari.
Spannende dagen, wat kan en mag er ivm corona. In elk geval mogen we de hond uitlaten tijdens de avondklok. In de contracten met de pupkopers ga ik zetten dat zij de hond niet mogen verhuren voor wandelingen tijdens de avond klok.
Vandaag weer lekker naar buiten en kennis gemaakt met gans. Nou geen enkele pup kon die al apporteren hoor maar ze haden zeker belangstelling. Ook een vers ingevroren en nu ontdooide vossenstaart vonden ze het onderzoeken waard. En dan was er ook weer kindervisite. Nog maar zo kort dat ze bij ons zijn. Ik heb vast een deken in  stukken geknipt die ik  in de ren laat liggen zodat elke pup een stuk mee kan krijgen me nog de eigen nestgeur.Er zijn zoveel leuke momenten die ik op een foto zou willen zetten maar de camara, lees telefoon is niet altijd paraat. Zoals vanochtend toen ik langs de weg liep met drie pupjes aan de lijn. Eentje wist zich uit het lijntje te wurmen en stapte pardoes in een diepe modderplas, had ik een geheel bruine munsterlander met een zwart koppie. Die heeft dus zijn eerste douche beurt te pakken. Echte deugnieten zijn het. Ze blijven proberen een slokje bij Koetja te halen. Koetja verdraagt het gesabbel echter niet lang meer.
gavo
trs
q
21 Januari. 
Vandaag de pupjes kennis laten maken met de  geur van ree. Had nog een vers vel en pootjes in de vriezer.
de puppen hadden er heel veel belangstelling voor. Helaas lukt het maar moeilijk om een redelijke foto daarvan te maken.
Vanavond was de bende heerlijk aan het stoeien in de huiskamer. Kan ik even de ren schoonmaken.
Het duurde voor sommigen te lang en die vielen in slaap op de vloer. Overigens wel een rare houding vindt ik.
kik

20 Januari.
Vanochtend voor de eerste keer wakker geblafpiept door de puppertjes. Moeder Koetja die inmiddels buiten slaapt  had ze ook gehoord en blafte hard mee. Dacht ik op mijn wekker gezien te hebben dat het 7 uur was (oeps verslapen) bleek het nog maar 5 uur te zijn maar toen was ik al klaarwakker en aangekleed.
Vroeg ontbijt dus voor de puppers. Dierenarts kwam al vroeg op de entingen te zetten. Een heel gedoe om dat corona proef te doen maar gelukt. Vervolgens wachten op de chipper en weer hetzelfde, alles zoveel mogelijk corona proef. Tussendoor een filmpje van Edgar die een heus apport uitvoert.  klik hier.
met de pupjes aan een lijn langs de weg gelopen waar trekkers met veel lawaai langs kwamen wat  geen probleem was. Sommigen schrokken van dat lawaai maar herstelden zich heel snel.
Elies werd zowel door de dierenarts als door de chipper "Panda" genoemd. Lijkt ze inderdaad wel een beetje op.
pa
19 Januari.
Gisteren en vandaag vele malen getelefoneerd met de Raad van Beheer. Er was kennelijk iets verkeerd gegaan waardoor we niet in de planning voor het chippen waren opgenomen. Het systeem hè mevouw........., nee deze week nog chippen dat kan echt niet, kontakt met de chipper zelf kon al helemaal niet, het systeem regelt nu éénmaal alles digitaal....... Wel pot vol blommen het lijkt de belastingdienst wel.
Uiteindelijk een heel behulpzame mevrouw aan de lijn en later ook een heel behulpzame chipper die mij rond 9 uur vanavond belde dat hij morgen komt. Pfffffffffttttt.....
We hebben hier veel storm en regen gehad vandaag dus de pupsels moesten zich binen vermaken. Dat lukt wel met een nog speelse en geduldige moeder. Soms vreten ze echter ook dingen uit die echt niet kunnen en waar moeder ze niet voor bestraft. Die taak ligt dan bij mij. Knagen aan stoelpoten, in mijn broekspijpen hangen en andere dingen kapot maken toleer ik niet. Ze krijgen dan echt een tik op hun neus waar ze van schrikken en dan is het ook klaar.


gedpro
ka
18 Januari.
Pupsels lekker naar buiten om te rennen en te spelen. Bij het spel was de handveger favoriet.
Klik hier maar.
Dan was er natuurlijk ook het serieuze werk, dummy met hazenvel en een vossenstaart apporteren. Nou ja apporteren......de pups pakten de dummytjes op, renden er veelal mee weg om vervolgen iets ander ta gaan doen. Maar goed ze willen iets wat naar wild ruikt oppakken en mee in de bek nemen. Voor de hondjes die mee gaan jagen of aan jachtproeven mee gaan doen belangrijk en voor de hondjes die dit niet gaan doen is apporteren zeker een leuk spel om aan te leren.
Dan ook nog een echt konijn laten zoeken. Dit werd door allemaal gevonden, de een was sneller dan de ander en de een had meer interesse dan de ander. Echt oppakken kon niet omdat het konijn te groot en nog niet geheel ontdooid was.
Na een poos buiten te zijn  geweest is het dan heerlijk slapen in de warme puppy ren.

dumko
moe
17 Januari.
Vandaag bezoek gehad voor Edgar. Hij bleek een overbeet te hebben waarvan niet te voorspellen is hoe zich dat zal ontwikkelen. Gelukkig meldde zich een gezin dat heel graag Edgar als huisgenootje wil hebben.
We zullen hem zeker missen omdat we ons er toch wel op voorbereidden dat hij bij ons zou blijven.

Gisteravond na de laatste vreetsessie van de pups lekker op de bank met een glaasje wijn. Hadden wij verdiend vonden we.  De pups begrijpen dit kennelijk niet  en waren om half zeven na hun ontbijt net zo actief als elke andere ochtend.
Sommigen hebben nu al  belangstelling voor reizen. 
Koude fazanten worden door de pupjes vlot gevonden. Sommigen willen die mee nemen, anderen gaan er eens uitgebreid aan snuffelen en dan zijn er ook die er tegen gaan staan blaffen. Warme fazanten zijn natuurlijk ook erg leuk maar maar die gaan op de vlucht als de hele bende naar buiten loopt. Koetja lijkt het fijn te vinden zo nu en dan individuele aandacht aan een pupje te kunnen geven. Ook de bench training gaat gewoon door.
7re
fafav
bek
be
16 Januari.
6 weken vandaag dus weer tijd om een anti wormmiddel te geven en weer te wegen. Allemaal weer goed aangekomen. Er was sneeuw voorspeld dus vanochtend al vroeg allemaal lekker naar buiten. En inderdaad de hele middag heeft het hier gesneeuwd.
Zou een leuke ervaring voor pups zijn natuurlijk maar daar vond ik ze toch nog te jong voor.
Niet te jong om eens op zoek te gaan naar een eend. Allemaal vonden ze de eend, de één wat vlugger dan de ander en soms was het ook moeilijk. Wel de eend ruiken maar er niet bij kunnen.
een dend 
end
15 Januari.
Heerlijk hoe de puppjes op mensen reageren. Als ik naar buiten ga met ze roep ik "Puppy, Puppy, Puppyyyyyyy....... en dan komen ze allemaal naar me toe. Ook het fluitje, wat ik laat klinken voor het eten beginnen ze al goed te kennen.
Als er maar iemand bij het rennetje komt reageren ze daar gelijk op. 
uit
14 Januari.
Toen de sneeuw weg was gesmolten puppy's lekker naar buiten. Kleinkinderen kwamen ook langs dus dikke pret, 
hier  filmpje.
Koetja had geen zin om mee naar buiten te komen. De fazanten in de voortuin vond ze veel leuker.
fafapop
Edgar                                                                       Eben
edeb
13 Januari.
De duif is dood.
De duif was tegen ons raam aangevlogen. Kun je nagaan hoe goed ik de ramen was. Hij was dood dus oefenmateriaal voor de puppen. Zowel buiten als binnen vonden de hondjes het beestje vlot. Prachtig om te zien hoe een neusje naar boven gaat als ze lucht krijgen van wild.
Weer heerlijk buiten geweest en ze genoten nu ook van het gras wat mooi was opgedroogd.
ddu
Egbert                                                                               Erik
eger
12 Januari.
Verder met de koud wild test. Alle pupppertjes hebben belangstelling voor de kaaude kaauw ....uhhhhh koude kouw, nee koude kaauw natuurlijk. En tussendoor een spel met moeders hier  te zien.
Mooi zonnetje vanmiddag dus de bende lekker poosje naar buiten. Het kletsnatte gras vonden ze  maar niks.
Men vraagt en wij draaien,  alle dames op de foto. Morgen of zo iets de heren
ka
bui

Elies
elies
Eira                                                                                   Edin
eiraedin
Esmé                                                                                      Elin
esméelin
11 Januari
.
Bench training. Elin  mocht alleen in de bench na het eten, dan zijn de pupsels toch slaperig. Na ennkele minuten flink tekeer gaan viel ze in slaap. Ze liet na een uurtje weer merken dat ze wakker was. Koetja reageerde hierop  en kroop een poosje bij Elin in de bench.
 Ook maar eens een kaauw uit de vriezer gehaald om te zien of er al interesse is in koud  wild. Nou die was duidelijk aanwezig.
Klik Hier hier maar.

benwak


mam
10 januari.
Sorry vandaag, behalve puppy knuffelbezoek, poep ruimen, voeren enz.  enz..... ook nog even andere dingen aan mijn hoofd. Daarom ééntje uit de oude doos. Overgrootmoeder Meiske van het Exelseveld met kuiken.
kuiken
9 Januari.
Precies 5 weken oud vandaag. Weer allemaal gewogen en goed aangekomen maar dat was geen verrassing. Vergelijk de foto van Koetja met de pups maar eens met de foto van 5 december. Zo nu en dan mogen de pups nog heel eventjes bij moeder liggen maar die is dat heel snel beu. Tja wat wil met die scherpe tandjes. En dat ze scherp zijn merken wij zelf als de pups in onze tenen bijten bij het spelen.
De pups kunnen in de meest vreemde houdingen in slaap vallen.  Eben denkt misschien dat hij een kikker is.

slo 
ki

 
8 Januari.
Als Koetja maar even de kans krijgt pikt ze de speeltjes uit de ren van de pups en komt die dan naar mij brengen.
Vanmiddag was er even een zonnetje dus daar hebben we gebruik van gemaakt. Lekker met zijn allen naar buiten. Helaas was het nog te nat om op het gras te lopen maar toch is de wereld vandaag weer een stukje groter geworden voor pupsels. En dan was er natuurlijk weer het dagelijkse knuffeluurtje na het avond eten.
ko
bui
buit
 eet knuf
7 Januari.
Helemaal gelukkig omdat ik van onze krantenbezorger een paar pakken overtollige kranten kreeg. met de toezegging dat er nog meer komen.  De pupsels zullen wel een genuanceerd wereldbeeld krijgen want er zit van alles bij. Van de volkskrant tot reformatorisch dagblad. Ook NRC, telegraaf en het plaatselijke sufferdje.
Zo fijn als de vloer van de ren vaak verschoond kan worden. Probleem is wel om van de bevuilde kranten af te komen. De kliko zit met enkele dagen vol en op de millieustraat kan ik ze niet kwijt.
De pups reageren als er iemand bij de ren komt, als ze de eetpannetjes in de keuken horen rammelen en natuurlijk op moeder en oma. Oma staat vaak haar kleinkindjes te bewonderen en te knuffelen. Ze gaat echter op de vlucht ls het hele spul op de vloer in huis loopt. Tja, ze wordt ook een dagje ouder.
  
 
oma trio

6 Januari.
Hier weer eentje van "dat doet ie anders nooit"  Koetja ging vanochtend achter een zwaan aan op het Veerse Meer. Ze had nog niet direct zin om terug te komen ook.
Vandaag een bench inde keuken gezet. Om de beurt mogen twee pups daar samen een poosje in als ze slaperig zijn. Ik laat ze er dan weer uit zodra ze wakker beginnen te worden. Later gaan ze regelmatig  een poosje alleen in de bench.
Als de pups buiten de ren op de vloer lopen ligt Koetja vaak lekker in haar mand. Edgar was zo brutaal om dan te proberen nog een slokje melk te halen.
zwa
benchbench2
sl

5 Januari.
Zeggen mensen dat pupjes zo lekker ruiken, nou volgens mij ruiken ze gewoon naar  puppyplas waar ze voortdurend  doorheen dabberen. Na het eten wordt goed gecontroleerd of alle eetbakjes echt wel leeg zijn.
Honden moeten niet schrikken van harde geluiden en knallen. Daarom ben ik begonnen met de tv zo nu en dan hard aan te zetten, ballonnetjes laten knallen vlak bij de slaapplaats en met een alarmpistooltje schieten als ze lekker  vrij  op de vloer in de huiskamer rondlopen. Koetja gaat dan wel snel kijken of er echt geen jagers in de boomgaard zijn.
hier   staat weer een filmpje.
knu
bakjes
knal 

4 Januari.
Gisteravond alle pups gewogen en ontwomingsmiddel gegeven. Alle pupsels mooi aangekomen. Vandaag kleinkinderen weer naar de digitale school maar 's middags even tijd om  puppyverwenknuffeld uit te komen delen. In de grote buitenwereld buiten de puppyren komen de pupsels allerlei verassingen tegen. Zo kunnen ze niet zomaar terug naar broertjes en zusjes en kunnen ze plots een vreemde hond tegen komen......  nou ja het is oma Vromes maar. Er wordt ook steeds meer gespeeld, met elkaar maar ook wel met een speeltje.
 klik  hier maar eens voor filmpje


pep
wer

oma
3 Januari.
  Ja....... gelukt
klik hier maar  filmpje facebook

Gisteravond mochten de pupsels de omgeving buiten hun ren verkennen. Op de houten vloer konden ze nog niet goed uit de voeten dus daar maar een laken op gelegd. De meest ondernemende van het moment waren al snel wat aan het spelen met Oma.
Vandaag weer puppyknuffelbezoe

oma

2 Januari.
De eerste bezoekers zijn naar de pupjes komen kijken. Op afspraak uiteraard en met slechts maximaal 2 mensen tegelijk. Tja zomaar binnenlopen kan helaas niet maar dan drukt de puppyknuffelpret (4x woordwaarde) niet. Nog enkele foto's gemaakt na het eten zodat ze lekker rustig lagen te slapen en de tekening redelijk zichtbaar is.

Edgar                                                       Esmé    
edgaresme
Elin
elin
1 Januari 2021
Ieder die hier een kijkje neemt een gezond 2021 toegewenst.

De werpkist staat nu open zodat de pupsels naar het rennetje met de kranten op de vloer kunen. Slapen doen ze op een deken in de kist die op een enkel plasje na schoon blijft. Pap eten doen ze in het rennetje en ze reageren als ik met de pap aankom en tegen ze praat. Nou van al dat eten wordt natuurlijk ook veel gesch......
Gelukkig ruimt Koetja het meeste op maar soms ....... hangt er een speciaal luchtje in huis.
Eira is de stinkerd.                                                           Edin slaapt.
eiraedine
Eben                                                                                  Egbert
ebeneg
31 December.
Oliebollen!!!!!!!
Nou niet voor de puppers hoor. Die eten pap en drinken nog een slok bij moeder.
Dankzij de mooie puppy bar blijven de pups redelijk schoon en krijgen ze allemaal voldoende eten binnen. De grootste schrokkoppen proberen als ze hun eigen kommetje leeg hebben bij de anderen te pikken.
Na afloop van de slobberpartij mag moeder Koetja buiten de schaaltjes en de bar schoonmaken.
eten1eten2
30 December.
Ik zie pupsels, ik hoor pups, ik ruik pupjes, ik knuffel puppy's, ik voel pups en ik droom puppeltjes.
Hardstikke leuk behalve de laatste. Ik droomde dat ik de pupsels schone dekens had gegeven en vervolgens met Vrommes en Koetja naar het Veerse meer was gegaan. Lopend langs het Veerse meer bedacht ik me dat er mogelijk een pup in de deken was gerold en dus nu  hopenlijk nog in de deken gerold in de wasmand zat.
Ik als een gek naar huis en direct de pups geteld............................pfffffft het waren er  negen, met een zucht van verlichting werd ik wakker. Ben ze toen maar gelijk even gaan kijken bij de kleintjes.

Eira slaapt voldaan na een drinkgelag bij moeder.
eira
Erik heeft ook genoeg.
erik
Elies heeft ook haar buikje wer vol.
elies
29 December.
Vandaag is de wereld een stukje groter geworden. Onder toeziend oog van moeder gaan ze zo nu en dan een poosje in het rennetje. Esmé is een echt kind van haar oma die alijd probeerde uit te breken als ze iets leuks aan de andere kant van de omheining zag. Niet er overheen maar er onder door. Hele tuin destijds afgezet met een halve meter diep ingegraven betonstaal matten. Binnen een dag had ze dan weer plek ontdekt waar ze toch nog onderdoor kon. Ze groef ze gewoon een gat onder de poort door.
Sommigen vallen met hun neus in de boter, pups vallen soms met hun neus in de pap. 
wereldwereld2
pap
28 December.
Koetja ligt alleen nog bij de pups om te voeden maar ze gaat wel heel vaak kijken en de poepjes opruimen.
De pupsels reageren dan steeds vaker door te proberen uit de kist te klauteren. Nog even en de kist kan weg.
kist
27 December.
De tandjes beginnen door de komen dus ze mogen gaan wennen aan vast voer. Dit doe ik heel rustig aan. s'ochtends een beetje pap en 's avonds een rauw vleesballetje van  heel fijn gemalen rundvlees met een beetje gemalen pens er door heen. Was even wennen maar na éénmaal goed geproefd aten ze allemaal vlot het vleesballetje op. Na het vlees een flinke slok bij moeder en dan tevreden in slaap vallen.
vlees vlees 2
  Koetja is vandaag jarig, 4 jaar  alweer. Dat hebben we gevierd met een fijne wandeling en extra stuk pens. Tijdens de wandeling ging ze eens lekker liggen rollen in een hoop rottend zeewier. Ze vertikte het daarna om even te zwemmen dus thuis onder de tuinslang. Vond ze ook niet erg.
Pupsels zijn vandaag 3 weken oud en de bandjes rond hun nek moeten alweer ruimer worden gemaakt.
Ook tijd voor de  eerste maaltijd zonder dat moeder er aan te pas hoeft te komen. Nou ja.......Koetja mag de puppen schoonlikken na een hoop geklieder met een papje. Altijd weer wonderlijk hoe snel die kleintjes door hebben hoe ze zelf pap moeten eten uit een kommetje.
bandjesbandjes
kom

25 December.
Pupsels beginnen steeds meer van hun neus te maken. Als het lang stil blijft gaat Koetja ze allemaal wakker maken. Mijn kleinzoon noemt dit: "ze eventjes opschudden". Ze maakt ze allemaal wakker en  als ze dan een poosje rond hebben gescharreld gaat ze hen voeden.
Aan knuffels hebben de pupsels geen gebrek. Kleinkinderen komen om de beurt langs en ook de grote baas vindt het heerlijk die kleine warme prutsjes te knuffelen. Vrommes geniet ook met volle teugen nu Koetja het goed vindt dat ze bij de pupsels komt.
Ale pupjes weer gewogen en alemaal goed aangekomen.
 Ook de laatste 3 op de foto gezet.
vrom

pep
Ik ben Edgar ed
Ik ben Eira
eira

Ik ben Elies
elies
     24 December
Met op de achtergrond de klanken van een opgenomen kerstconcert zit ik de website bij te werken.
Weer wat foto's gemaakt en pupsels gewogen. Allemaal goed aangekomen.
Koetja ligt er alleen nog bij om te voeden en 's nachts als de temperatuur een beetje daalt maar gaat wel direct kijken als ze herrie maken. Ze maken dan ook vreselijk van hun neus als ze honger hebben.
 
Ik ben Erik
Erik
 Ik ben Egbert
egbert

Ik ben Eben
eben
 Ik ben Edin
edin

23 December
  Mogen wij ons even voorstellen?  Onze andere broertjes en usjes volgen de komende dagen.

Ik ben Elin

elin
Ik ben Esmé

esme22 December
Zout in de pap.
Na een lange natte dag werd het met het vallen van de avond gelukkig droog. Lekker een lange wandeling gemaakt langs het Veerse meer. Tja en dan eentje van "doetie anders nooit!!!"
Koetja ging achter de meerkoeten aan. Gelukkig is het water heel schoon en ik was er wel blij mee want ze stinkt zo af en toe flink. De pupjes hadden geen enkele moeite met de, naar ik aan neem, zoute smaak op de tepels.
21 December
Oeps vandaag veel tijd gestoken in de website die steeds vast loopt als ik iets wil toevoegen. Ik hoop het probleem te hebben opgelost.
Pusels doen het nog steeds rustig aan. Eten drinken en slapen.Als moeder te lang weg blijft laten ze zich wel steeds meer horen. Zo mooi die kleintjes aan het drinken.

drink
20 December
Alle pupjes hebben de oogjes open en lopen met vallen en opstaan door hun verblijf.
Na het drinken is het uitbuiken geblazen, het moment waarop moeder laat merken het kroost even beu te zijn. Ze zit dan luid blaffend voor de deur van het rennetje. Deurtje open laten staan is geen optie omdat Oma Vrommes bij de pupjes gaat snuffelen wat Koetja echt niet goed vindt.


19 December.
Pfffffff......Alweer 2 weken oud. De pupsels hebben vandaag hun eerste wormenkuurtje gehad. Welkom in de gevaarlijke wereld.
Moest ze daarvoor allemaal wegen wat alleen nog op de keukenweegschaal lukt als ze slaperig zijn na het drinken. Allemaal flink gegroeid.
Koetja blijft als ze slapen niet meer in de werpkis/puppyren. Samen met Oma Vrommes aan de voeten van de grote baas.


18 December
Wij genieten heel erg van de kleintjes en er wordt dan ook lekker geknuffeld.
Zoals je ziet slapen ze in de meest bizarre houdingen lekker bij moeder.
Koetja ziet er ook goed uit en heeft op een wandeling echt geen last van haar melkbar. Ze geniet van de wandeling en als ze thuis komt worden alle pupjes gecontroleerd.


17 December
Eten slapen en groeien. Het gaat goed met moeder en kinders.Vanochtend zag ik bij enkele pupjes al een klein spleetje in de oogleden. De komende dagen zullen wel alle oogjes opengaan. Moeder heeft steeds minder plek tussen haat poten als alle pupsels tegelijk willen drinken. Koetja is een hele goede moeder. Ze is zoveel als mogelijk is bij of in de buurt van de kleintjes. Nu zou je denken dat dit toch heel normaal is en dat denk ik ook wel. Toch hebben we lang geleden Meiske gehad die bij haar eerste nest gedwongen moest worden de pups te laten drinken. Zij kroop doodgemoedereerd bij mij in bed terwijl de pups lagen te piepen.
Nu met corona tijd zal het wel wat lastiger worden om pups te socialiseren.Op dit moment speelt dat natuurlijk nog niet  zo maar ik ik denk dat het goed is dat de pupjes nu al zo nu en dan opgepakt en geknuffel worden door mensen en kinderen.


16 December
Als de kleintjes goed wakker zijn worden ze erg beweeglijk, zeker als mams er niet bij is. Om de werpkist te verschonen stuur ik Koetja naar buiten en  doe de pupsels in een grote doos. Sopje door de kist en schone dekens er in, klaar. Vrommes maakt dan van de gelegenheid gebruik om er gezellig naar te gaan liggen kijken.

15 December
Vandaag zijn de pupsels 10 dagen oud. Ze zijn allemaal goed in gewicht toegnomen.
Volgens de richlijnen moeten pups op de 10e dag hun geboortegewicht verdubbeld hebben. Nou dat hebben ze ruimschoots.
Wegen lukt nu nog op de keukenweegschaal.


14 December
Drinken, slapen en wat door de werpkist scharrelen. Saai hoor!!!

13 December
Af en toe lijkt Koetja de pupsels beu. Hier heebt ze zich verstopt onder een tafel.
Als de kleintjes dan beginnen te piepen doet ze weer trouw haar plicht.

12 December.

11 December.
Als de pupjes verschoond moeten worden zet ik Koetja buiten. Ze houd t de kleintjes wel goed in de gaten door het raam.


10 december.
Kleinkinderen weten dat ze heel voorzichtig en rustig moeten doen met de pupsels. Vrommes maakt van de gelegenheid gebruik om lekker op de bank te klimen.


9 December
Waar ben ik aan begonnen!!
Dat was de eerste gedachte die vanochtend vroeg  bij me opkwam.
Koetja had gister eind van de dag wat diarree en dat werd gedurende avond alleen maar meer. Dus, matras op de grond in de buurt van de werpkist, dikke jas en haar lijn voor het pakken gelegd en ook
zaklicht bij de hand. Vijf keer wakker gemaakt door Koetja. Gelukkig maakte ze me op tijd wakker. Liever naar buiten dan poetsen. In de loop van de ochtend ging het beter met Koetja.Wat de ooraak is geweest? Wie zal het zeggen.
Waar ik het allemaal voor doe??  Toen ik vanmiddag na een heerlijk dutje op de bank wakker werd (wat een luxe) en de tevreden geluidjes uit de werpkist hoorde ............


8 December.
Het is nu nog wat saai. Eten, drinken en  slapen.
Nuhad ik de pupsels prachtige gekleurde bandjes omgedaan. Gemaakt van een soort klittenband. Een goed idee wat echter niet werkt.Telkens vond ik wel een bandje wat was uitgegaan. Gelukkig niet allemaal teglijk zodat ik de juiste gegevens nog wel bij de juiste pup had. Nu heb ik maar van elke pup een vlekken schets gemaakt zodat ik ze toch kan herkennen.
Heel onrustige nacht gehad. Koetja voorturend hijgen en erg onrustig en daardoor de pups ook niet echt rustig. Van dierenarts  kreeg ik het advies om de  temperatuur in de werpkist lager te maken en de warmtemat alleen aan te zetten zolang moeder niet in de kist ligt. Ik twijfelde toch wat maar heb het advies opgevolgd met als resultaat een rustige Koetja een heel tevreden pups.

5 tot 7 DECEMBER 2020
Op 5 december is Koetja bevallen. Ddar ligt de trotse moeder dan in een schone werpkist te genieten vaan haar 5 dochters en 4 zonen.
ze toont zich een goede moeder en heeft veel zorg voor haar kinders. Het liefst is ze er voortdurend bij.
Oma Vrommes gaat af en toe richting werpkist maar dat vindt Koetja nog niet echt leuk. Vrommes trekt zich dan bescheiden terug na een grom. Kist verschonen lukt echt niet in aanwezigheid van Koetja. Gelukkig moet ze ook zo nu en dan voor een boodschap naar buiten.30 NOVEMBER
Dikkie dik.
Met nog een week te gaan (kan ook halve dan wel anderhalve week zijn) mag Koetja nu s'nachts in huis slapen. De haren op haar buik beginnen uit te vallen. We zien soms als ze heel stil ligt pups bewegen.Werpkist in huis gezet zodat Koetja hier aan kan wennen. Oma Vrommes vindt het ook heerlijk om er in
te liggen.

14 november 2020

Koetja begint haar slanke taille te verliezen. Ze heeft nog zelden om eten geschooid maar nu kijkt ze ons het eten zowat uit de mond. Ze krijgt dan ook elke dag een klein beetje meer brokkken en we gaan dan later over op energierijk voer. Ze heeft nog heel veel energie als we de polder ingaan en gaat zelfs zo nu en dan samen met oma Vrommes een eindje zwemmen in het Veerse Meer. Ze slaapt nu nog in haar buitenhok maar volgende week ga ik haar kraamplekje binnenshuis in orde maken zodat ze vast kan wennen.

4 november 2020
Echo heeft uitgewezen dat de dekking succesvol is geweest. Koetja is drachtig.
Voor inlichtingen en of reserveren:
tel. 00 31 630947706
e mail: deputtermatty@gmail.com


Nieuws
5 oktober 2020
"Koetja" Desta van het Zonnebeekbos is vandaag 5 oktober gedekt door Dieuwert van Dorka's Plek
Wij verwachten dus als alles goed gaat  pups  begin december 2020


Dieuwert en Koetja voldoen ruimschoots aan de door de Nederlandse en de Belgische Grote Munsterlander Verenigingen gestelde eisen in het fokregelement, voor wat betreft gezondheid, karakter,  jachteigenschappenen en exterieur.
Beide honden zijn ervaren in de praktijkjacht en hebben op veld- en apporteer proeven kwalificaties behaald, ze functioneren ook prima als gezinshond met kinderen en kleinkinderen in het gezin.
Pups groeien in huis op, wennen aan kennel en bench, worden zeer goed gesocialiseerd.
Uiteraard worden de pups ingeënt, ontwormd en gechipt en ze krijgen een stamboom.
Dieuwert van Dorka's Plek


Geboortedatum: 02-05-2015
Vader: Filu vom Flörbach
Moeder: Arras Van Dorka's Plek.
Fokker: M. de Putter
DNA Profiel: Geregistreerd
HD: A
Erfelijke oogafwijkingen: Nee
Exterieur: Zeer goed. 62,5 cm

Eigenaar:Samuel De Vos 
Contactgegevens: 
+32 485 864196 
Devos.dierckxsens@hotmail.com

Bijzonderheden:
Aanlegproef GMVB 135,5 punten uitmuntend
Aanlegproef NGMV 140 punten Uitmuntend
Duitse proef VJP 51 punten,
SJP B diploma's.
Zeer ervaren in de jacht op kleinwild.Desta "Koetja"van het Zonnebeekbos
NHSB: 30673878
Geboortedatum: 26-12-2016
Vader: Nick von Hoxfeld
Moeder: Dietske v.’t Seijzenbrook
Fokker: L.Louman

DNA profiel: geregistreerd
HD: A Norbergwaarde 40
Exterieur : Uitmuntend 59 cm.
Erfelijke oogafwijking : nee

Eigenaar : Matty de Putter
Contactgegevens :

Kennel: van Dorka’s Plek
Kostersweg 3

4471PK Wolthaartsdijk

Tel. 0630947706

deputtermatty@gmail.com


Bijzonderheden :
Aanlegproef NGMV 153.5 punten Uitmuntend 1e plaats
Aanlegproef België 117.5 punten Zeer Goed
Duitse proef : VJP 66 punten
SJP B Diploma’s
Veldwerkkwalificaties:
Jeugd voorjaar 2e Zeer Goed
Jeugd najaar 2e Zeer Goed

Praktijk ervaring in jacht op kleinwild.
 

15 september en net terug van een hele periode luireren in Frankrijk.
 In Oostvoorne mochten Koetja en ik meedoen aan de SJP proef.
Koetja haalde haar 2e B diploma.
Op de clubmatch ven de NGMV in juni 2019 mocht Koetja lopen in de gebruikshondenklas. 3e Uitmuntend was het het resultaat.
Daarmee is ze voldoet ze aan het fokreglement en wordt ze op de fokdierenlijst geplaatst.

                                   Herfst 2018
Het eerste seizoen waarin  Koetja mee mocht voor het echte werk. Vele prachtige jachtdagen gehad waarbij Koetja heeft laten zien dat al het trainen niet voor niets is geweest. De mooiste jachten zijn die waarbij de jagers begrijpen wat een staande hond kan en ook begrijpen dat een jonge hond nog wel eens een fout maakt.
Becses, inmiddels ook al weer ruim 7 jaar oud, mocht vooral mee als er veel haas of zelfs een vos werd verwacht.September 2018
Koetja mocht meedoen aan de najaarsveldwerrkwedstrijdt te Dirksland van de Drentse Patrijshond.
Heerlijk een keeurmeester die kennis heeft van de rasspecifieke kenmerken en stijl van jagen.
Koetja behaalde een 2e ZG.


 
  
Clubmatch 2018
  
Dieuwert van Dorka's Plek op de clubmach in Hoenderloo.
Dieuwert een zoon van Vrommes van Dorka's Plek behaalde een 4e plaats in de open klas.
Hij kreeg  een hele mooie beoordeling.Waarbij het meest in het oogspringende was dat de keurmeerter hem een mooie rastypische reu vond.
Helaas had Dieuwert een blesure opgelopen waardoor hij nog licht mankte en er geen uitmuntend kon worden gegeven. Maar toch een super mooie reu.Koetja was ook van de partij. Zij deed mee in de tussenklas. Tja, waarom tussen klas?? nou gezien haar leefijd en lichamelijke ontwikkeling vond ik haar daa het beste in passen. Geen jong hondje meer maar ook nog niet ver genoeg ontwikkeld om in de openklas mee te doen.
Koetja kreeg een hele mooie beoordeling  1e Uitmuntend.  Tja in de toekomst mogelijk een nestje met Dieuwert???
Voorjaarsveldwerk in de jeugdklas2018.
Koetja mocht in het voorjaar  2018 3 maal meedoen aan een veldwerkwedstrijd.
In Ijzendijke heeft ze op 21 april  een  kwalificatie behaald. 3e G
In Steenbergen op 27 april kreeg ze een 2e ZG


14 april 2018 Met Koetja de VJP in Belgie gehaald.
 
Volgens mijn verwachting liet ze mooi werk zien  bij het zoeken, vinden en voorstaan van de fazanten. Op dit onderdeel kreeg ze dan ook maximale punten. Ook geheel naar mijn verwachting  had ze  niet zo veel interesse om lang op het spoor van haas te werken. Ondanks een vrij lage totaal score van 66  punten ging ik met een URKUNDE dik tevreden naar huis.mm,
25 maart 2018
De laatste foto's van Meiske  die  op de mooie leeftijd van 13 1/2 jaar  is  ingeslapen..
17 maart 2018
Onder barre weersomstandigheden  heeft Koetja de aanlegproef van de Belgische Grote Münsterlander vereniging gelopen.
Met een ZG en een uitnodiging voor deelname aan de VJP op 14 april t waren we dik tevreden.December 2017
De weilanden in de buurt van Abcoude kende ik alleen vanuit de auto vanaf de A2. Groen, groen en nog eens groene weilanden van elkaar gescheiden door slootjes en af en toe een molen op de achtergrond. Uitgenodigd voor een hazenjacht mocht ik deze omgeving beter leren kennen. Wat een hazen en ook veel eenden te zien.
De sloten, te breed om overheen te springen moesten over gestoken worden over smalle planken en de drijvers hadden daarvoor een ladder bij zich. Lastig voor Becses was dat er in sommige sloten een heel dun laagje ijs lag. Nu is dat op zich geen probleem maar ik heb haar altijd verboden om  als er ijs ligt in het water te gaan. Nu moest ze echter wel apporteren. Met flink wat aanmoediging ging ze wel heen door de sloot maar terug........nou ze had heel snel door waar ze over een plank kon zodat het wild toch binnen werd gebracht.
november 2017
Becses uitgeteld, 2 jachtdagen achter elkaar waar ze heel mooi werk heeft laten zien. Opzoeken, voorstaan en samen met mij opstoten van fazanten. Natuurlijk ook goed afgewerkt met model apporten.11 november. Het C nest van Vrommes van Dorka's Plek  is vandag 5 jaar geworden. Op de foto's: vader Max  'Django" van de Stommeerpolder met zoon Cesar "Floris"  en  Corneel "Hummer"  met zijn baas in de ganzen hut.


Jachtdag in Zeeuws Vlaanderen.
Prachtige dag waarbij een jas niet nodig was.Fazanten hanen lieten zich maar weinig zien in tegenstelling tot de hennen.Maar aangezien die voor het nageslacht zorgen worden die niet geschoten. Uit een watergang gingen veel eenden op waarvan er eentje aan de overkant viel en door Becses keurig werd opgehaald.

Aanlegproef  NGMV
Met 153.5  uit 160 punten behaalde Koetja op 4 november de hoogste score. Supertrots op onze Kleine Witte


oktober 2017


Koetja mocht mee voor een ochtendje jagen op fazanten. Ze liep met mooie slagen, moest af en toe wel bij de les gehaald worden omdat ze op hazensporen zat.De eerste fazanten die ze tegenkwam stoote ze er direct uit. Heerlijk als je met jagers mee mag die  een zo jonge hond haar fouten niet kwalijk nemen.
In het volgende veld, we naderden het einde van het veld trok Koetja  duidelijk aan. Ze bleef wat onzeker staan dus ik liep er naar toe. Hoe dichter ik naderde hoe strakker ze ging staan. Samen met mij stootte ze een fazant op die helaas door het geweer werd gemist.

    n
In Maldegem liet Becses fraai werk zien. In bieten en groenbemester meerdere keren keurig voorgestaan en fazanten geaporteerd. Twee hazen die vlak voor haar neus opgingenwerden gerespecteerd waarna ze verder ging met zoeken naar het veerwild. In de mais zaten ook veel fazanten. Tja dan stuur je je hond uit en moet er maar op vertrouwen dat ze haar werk doet. Geweldig als je dan een schot hoort en wat later je hond met fazant voor je opduikt in de mais. We moesten door een grote blok mais, niet zo handig was dat we met wind in de rug liepen. Hier kwamen nauwelijks fazanten op wieken maar aan het einde lag en brede greppel begroeid met brandnetels en dik riet. Samen met Becses de greppel overgestoken, ik heb nog jeuk van de brandnetels. En ja hoor daar zat het wild dat keurig werd voorgestaan en op mijn teken opgestoten door mijn kanjer. Groot compliment van de jagers leverde een apport van en verre loper op. Op aanwijzing stuurde ik Becses naar de plek waar een fazant was neergekomen en gaan lopen. Becses verdween in de mais om er vrijwel direct uit te komen en op een andere plek weer de mais in te duiken. Volgens de schutter zat ze echt helemaal fout. Die had ik al vaker gehoord dus ik liet het maar zo en liet Becses doen. Ze was wel erg lang weg en er werd al geroepen dat ik mee moest voor de volgende drift. Net toen ik mijn fluitje in de mond had kwam daar Becses uit de mais met de fazant!!!!!
Het allermooiste van de hele dag was voor mij echter niet het bovenstaande.Becses heeft namelijk heel veel moeite met vreemde honden die op haar af komen en ongegeneerd aan haar willen snuffelen. Deze dag was er een springer een een draadhaar mee. Deze honden waren goed opgevoed en lieten Becses na even langs haar te zijn gelopen met rust. Na een drift  had ik de keuze het hele stuk alleen terug te lopen naar mijn auto, iedereen zou dan op me moeten wachen, of mee te rijden met de jachtmeester. De andere honden zouden ook meerijden. Oeps, het zweet brak me uit. Becses loste zelf dit probleem op. De andere honden zaten al in de auto van de jachtmeester en toen hij de klep opendeed sprong Becses erbij voor ik er erg in had. Geen enkel probleem.
Diewert van Dorka's Plek  is gepromoveerd tot "ECHTE JACHTHOND"

   
Ik heb nog steeds in mijn hoofd dat Koetja nog maar een jong hondje is. Maar ze is dus sterk genoeg om en echt zware gans en en vol haas netjes te aporteren.

  14 oktober 2017
Basisveldwerktest in Doornenburg. Koetja is geslaagd. Ze kreeg de opmerking dat ze nog wel veel met voet verwaaiing bezig is. Nou daar was ik het helemaal mee eens. Is ook logisch. In de buurt waar ik woon kan ik haar vrijwel nergens los laten of ze komt wel haas of konijn tegen. Dat maakt natuurlijk ook het trainen lastig.
September 2017 Veldwerk training in noord Frankrijk met Koetja.
Naar boven


                                       

esme pep oma lief slokslok endfa ja ba